Sofa Surfers:miláčci Stereo MCs se po roce opět vrací do Čech

Vydáno 30.01.2011 | autor: PR

Rakouská kapela Sofa Surfers přijede 5.února do pražského Paláce Akropolis, kde publiku představí svoje nadžánrové skladby nejen z desky Blindside.

Sofa Surfers:miláčci Stereo MCs se po roce opět vrací do Čech Sofa Surfers:miláčci Stereo MCs se po roce opět vrací do Čech

sofa surf1Sofa Surfers jsou v Praze jako domaPrvní singl Sofa Surfers okamžitě inspiroval rakouského DJe Richarda Dorfmeistera k remixu, debut Transit skupině přinesl mezinárodní distribuční kontrakt. Druhé album znamenalo zdravé oživení na světové elektronické scéně. Cestu skupině otevřela originalita, s jakou na podiu propojila zvuk a multimedia, r. 1998 vystupují na alternativních hudebních cenách Eurobash v Londýně, jejich koncert přenášela BBC.

"Úžasná živá kapela s nadhledem sklízí uznání přes celé spektrum rocku, dubu i elektroniky," tvrdilo BBC

Singl z druhého elpíčka Cargo vyšel souběžně s remixem britsko-jamajského DJe Mad Professora a Stereo MCs si jej vybrali na kompilaci DJ Kicks. Sofa Surfers si ale sami vysloužili respekt jako autoři remixů, nahrávky jim poskytla řada světových hvězd: Femi Kuti, Roy Ayers, Ennio Moricone, Cornershop a Tosca. 

Jaké jsou koncerty Sofa Surfers? Přečtěte si reportáž z loňského vystoupení v Praze.

Během jejich britského turné roku 2000 je časopisy Time Out a NME označily za živou kapelu týdne, skupina skládá hudbu k filmu Komm Süesser Tod (A Good Day To Die); dalším řadovým albem bylo Constructions v remixech producentů (Howie B, Eardrum, Ian Simmons, Tom Tyler, Mad Professor, Spectre).

Po krátké pauze vzniklo v roce 2005 album Sofa Surfers známé jako "Červené album", které stojí na střídmých aranžmá pro kytaru, basu a bicí a skupině přineslo mimo jiné novou spolupráci s původně hostujícím zpěvákem, tanečníkem a choreografem Mani Obeyou.

Vloni kapela vydala zatím svoje poslední CD Blindside.


zdroj: Rachot, mp

zavřít